Lapuan Sekakuoron historiikki

Historiikkia edelleen saatavissa 10€/kpl
Yhteydenotto: sisko.nyrhila(at)netikka.fi

Ote historiikista:

Sirpa Laurila

2001-

Vuodesta 1998 kuorossa laulanut Sirpa Laurila otti rohkeasti vastaan kuoron taiteellisen johta-jan tehtävät vuoden 2001 tammikuussa. Hän kävi toimikautensa alussa Orivedellä kuoronjohtajien peruskurssin ja sai sieltä uskon omiin kykyihinsä. Sirpa Laurila sai heti kuoron vankkumattoman tuen ja vahvisti kuoron me-henkeä. Sirpan luot-tamusta herättävä johtamistapa saa kuoron aina konserteissa yltämään parhaimpaansa. Sirpan oma luonnehdinta: Itse olen enemmän herkkyy-den kuin voiman kannattaja. Jopa pohjalaisen uhon alta löytyy herkkyys, jos sen esilletuloon vain antaa luvan. Tämä Sirpan ajatus kuvastaa hänen kykyään välittää kuorolle voimaa ja luottamusta ennen esitystä.

Hänen taiteellisen johtajauransa tähänastinen kohokohta oli Lapuan Se-kakuoron 90-vuotisjuhlakonsertti.
Sirpa Laurilan johtajakauden aikana kuoro on osallistunut moniin kuoro-jen yhteishankkeisiin, esim. Sulasolin E-P:n piirin organisoimaan Carmina Burana- esitykseen. Hänen tapansa paneutua tehtäväänsä on määrätietoista, ja kuoro on aina voinut ylpeänä ja hyvin valmistautuneena mennä yhteisiin harjoituksiin.

Varajohtajat kautta aikojen

Varajohtajina ovat ansiokkaasti toimineet Mirjam Lahdensuo, Sinikka ja Jussi Hon-kimäki, Toivo Isosalo, Terttu Klemolan ja viime vuodet Jussi Maunula, jonka isoisät olivat vaasalainen maineikas kuoromies Kosti Könni ja Lapuan Sekakuoron alku-aikojen johtaja Aaret Maunula. Varajohtajana Jussi Maunula on tehnyt arvokasta työtä miesäänien harjoituttamiseksi. Kuoron harjoituksissa Jussi ’loikkii’ bassosta tenoriin ja päinvastoin, aina sinne missä miehet tarvitsevat vahvistusta.

Jäsenmerkki ja huomionosoitukset

Kuoron 10-vuotisjuhliksi v. 1928 valmistui hopeinen jäsenmerkki, jonka saa sääntö-jen mukaan yhden vuoden aktiivisesti mukana ollut laulaja. Merkin saa kultauttaa 10 vuoden kuluttua uskollisesta mukanaolosta. Kuoromerkin on suunnitellut arkkitehti Huttunen, lieneekö ollut Alavudella 18.5.1901 syntynyt arkkitehti Erkki Huttunen.
Nykyisten sääntöjen mukaan kuoron ansiomerkki, joka on kuoron kultai-nen jäsenmerkki lisättynä sen alareunaan laakerinlehvä, myönnetään laulajalle, joka on 25 vuotta säännöllisesti osallistunut kuoron toimintaan, tai sitä ennenkin erityisistä ansioista.
Erityisen ansiokkaasta toiminnasta kuoron hyväksi on jaettu kuoron kun-niamerkkiä, mikä samalla on osoitus siitä, että saaja on kutsuttu kuoron kunniajä-seneksi.

Lapuan Sekakuoron kunniajäsenet

Maanviljelysneuvos Jalo Lahdensuo
Johtajatar Anna Sjöstedt
Toimitusjohtaja Leevi Mäki
Opettaja Jaakko Ikola
Ekonomi Pekka Rantala

Ansiomerkkejä ovat saaneet

Tauno Pyhälahti Mirjam Lahdensuo Rauha Hyyppä Aili Annala Samuli Hietala Maiju Ilkka Maija-Liisa Kojola Timo Kojola Ilkka Nikula Marjatta Rintala

Anneli Herttua, Heikki Herttua, Kaarina Palmu, Jaakko Palmu, Elsa Latvala, 
Salome Rintamäki, Liisa Salminen, Heikki Pöntinen, Toivo Isosalo, Reino Keski-Saari

Anni Kojola, Ritva Haapalainen, Kyösti Haapalainen, Pekka Rantala, Mauno Sippola, 
Liisa Tiitu, Terttu Klemola, Hilkka Taipale, Sinikka Turja