Esittely

 

Lapuan Sekakuoro on Suomen vanhin maaseudulla toimiva sekakuoro. Koko historiansa ajan se on ollut rikastuttamassa paikkakunnan kulttuurielämää. Sillä on ollut taitavia ja innostavia johtajia, jotka ovat saaneet kuorolaiset aktiivisesti osallistumaan harjoituksiin ja esiintymisiin pystyen aina parhainpaansa.
Kuoron ohjelmisto on ollut pääsääntöisesti perinteistä sekakuoromusiikkia, mutta erilaisia kokeilujakin on tehty aina puhekuoroon ja räppiin asti.
Konserttimatkat sekä ulkomaille että kotimaahan ovat yksi toiminnan muodoista. Ne ovat aina olleet tärkeä osa niin musiikillisen kehittymisen kuin yhteishengen lujittumisenkin kannalta.
Kuoro rekisteröitynä yhdistyksenä tiedostaa kuuluvansa osaan suurta kokonaisuutta; Sulasol-perhettä. . Järjestötyö on koettu tärkeäksi sekä paikallisella, alueellisella että valtakunnallisella tasolla. Edustajat eri organisaatioiden tilaisuuksiin ja hallintoon on aina lähetetty edustamaan Lapuan Sekakuoroa.
Kuorolaulu ei ole pelkästään laulamista. Laulaminen sinänsä vaatii määrätietoista, taitavaa johtamista sekä kuorolaisten sitoutumista toimintaan. Lapuan Sekakuorolla on ollut onni saada aina aktiivisia jäseniä. Myös kuorotoiminnan käytännön järjestelyt ovat hoituneet tarmokkaiden ja asiasta innostuneiden puheenjohtajien ja muiden aktiivisten toimijoiden ansiosta.